5 redenen om mooi gekleed door het leven te gaan

1. Je voelt je zekerder in mooie kleding
Een van de grootste voordelen van mooie kleding is dat het je een goed gevoel geeft over jezelf. In nette, moderne of klassieke kleding – het is maar net wat jouw smaak is – kom je in het dagelijks leven zekerder voor de dag. Mooie kleding helpt je om lekkerder in je vel te zitten. En… het kopen van mooie kleding geeft veel mensen een goed gevoel, een kick. Je loopt er weer fris, vrolijk en eigentijds bij in je nieuwe kloffie!

© Pexels.com

2. Je krijgt meer gedaan bij anderen
Een voordeel van kleding is dan ook dat je je voorkomen kunt afstemmen op de gelegenheid. Strak geklede en modebewuste mensen krijgen meer gedaan bij anderen. Kleren maken de man, maar kunnen hem ook breken. Zo is de juiste kleding cruciaal voor het wel of niet slagen van een sollicitatiegesprek of een zakelijke afspraak. Een net pak met stropdas is dan vaak een verstandige zet. Een goed gevoel voor kledingstijl is belangrijk in tal van banen. Zo maak je als docent een professionele indruk als je netjes gekleed gaat. Je hebt immers een voorbeeldfunctie. Tegelijk kan het zijn dat de sfeer op jouw school of werk wat informeler is. Als je slim bent kies je dan voor wat vlottere kleding, zodat je laat zien dat je de bedrijfscultuur snapt en je daarop wilt aanpassen.

3. Meer kans om ‘die ene’ te ontmoeten
Veel stelletjes en partners ontmoeten elkaar tegenwoordig op het internet, via datingsites of andere online kanalen. Maar je kunt jouw droompartner natuurlijk ook gewoon in het dagelijks leven tegenkomen. In een winkel, een restaurant, de kroeg of op je werk. Jouw kleding kan dan het verschil maken of iemand je aantrekkelijk vindt of niet. Want met zorgvuldig uitgekozen kleding kun je goed accentueren wie je bent: netjes en gestructureerd, stijlvol, betrouwbaar, flexibel, vrolijk of juist uitdagend en gedurfd. En dat maakt je aantrekkelijk!

4. Mogelijkheden om je lichaam beter tot zijn recht te laten komen
Via een weloverwogen kledingkeuze kun je jouw mooiste lichaamsvormen beter tot hun recht laten komen. Ben je breed en gespierd, dan is strakke kleding ideaal om dat te laten zien. Of heb je mooie billen of borsten? Dan kun je die op een subtiele manier laten terugkomen in je kleding via een goedgekozen pasvorm. Maar andersom kan het natuurlijk ook. Ben je een gezet en heb je daar problemen mee? Of vind je jezelf juist te mager? Door het kiezen van de juiste kleding kun je de minder mooie aspecten van jouw lichaam tactvol verhullen.

5. Veel variatie mogelijk
Op het gebied van kleding is tegenwoordig vrijwel alles mogelijk. Je kunt vandaag de dag je creativiteit de vrije loop laten op modegebied. Houd je van excentriek, modern of juist een wat meer klassieke stijl? Wil je je kleden om te laten zien tot welke subcultuur je hoort? Hang je de hippie-idealen aan, ben je een skater, ‘kakker’ of een beetje alternatief? Geen probleem: qua kleding is alles te koop en accentueer je jouw idealen en persoonlijkheid precies zoals jij dat wilt. Als je slim bent, kies je dus heel bewust je kleding uit. Want realiseer je welke voordelen een modebewuste instelling je allemaal kan opleveren!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *