Dit zijn de meest milieuvriendelijke landen

Wie groen wil reizen, kan ervoor kiezen om op reis te gaan naar een zogenaamde “groene” reisbestemming. Dit is een land dat milieuvriendelijk genoemd mag worden. Dit betekent dat dit land erg veel inspanningen levert om rekening te houden met het milieu en zo de opwarming van de aarde probeert tegen te gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn door maatregelen te nemen inzake transport door bijvoorbeeld gebruik te maken van elektrische bussen om de mensen te vervoeren. Maar dit kan ook zijn dat het land erg inzet op biologische boerderijen of op andere manieren om bij te dragen aan het milieu.

Vooral voor mensen die erg begaan zijn met het milieu en veel bezig zijn met het milieu en hun manier van reizen daarvoor aanpassen, kan het belangrijk zijn om op reis te gaan naar een milieuvriendelijk land. Op het internet zijn er heel wat lijstje te vinden van landen die milieuvriendelijk zijn en van landen die dat helemaal niet zijn.

Finland

Uit die verschillende lijstjes blijkt dat Finland zonder twijfel een milieuvriendelijk land is. Finland heeft natuurlijk ook wel enkele grote voordelen. Naast de grote bos- en wateroppervlakten zorgen ook de geringe bevolkingsdichtheid, de ligging van het land en het ontbreken van grootschalige industriële complexen ervoor dat het milieu in Finland minder belast wordt.

Ijsland

Het zuivere water, de frisse lucht en de geothermische activiteiten op Ijsland maken van Ijsland een erg milieuvriendelijk land. Bovendien is de natuur in het land nog bijna tot niks aangetast, en doen zowel de overheid als de bevolking erg veel moeite om dit zo te houden. Ook wordt er heel veel ingezet op ecotoerisme.

Zweden

Net als in buurland Finland wordt er ook in Zweden erg veel aandacht besteedt aan het milieu. Er kan trouwens gerust gesteld worden dat Zweden van alle landen ter wereld de meest strenge wetten en regels heeft voor milieubewust produceren. De voorschriften waar bedrijven en fabrieken zich aan moeten houden zijn echt ongelofelijk streng. Bovendien gaat het land ook erg zuinig om met energie en worden heel wat verschillende materialen zoveel mogelijk gerecycled.

Andere milieuvriendelijke landen

  • Slovenië
  • Malta
  • Denemarken
  • Estland
  • Malta

En wat met ons eigen land? 

Ja, wat met ons eigen land? We praten voortdurend over andere landen binnen en buiten Europa die milieuvriendelijk zijn, maar hoe zit het eigenlijk met ons eigen land? Als we de verschillende lijstjes die op het internet te vinden zijn mogen geloven, dan is België helemaal geen milieuvriendelijk land. Zo zou België pas op de éénenveertigste plaats komen van het EP, het Environmental Performance Index. Er is dus nog werk aan de winkel!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *