Ecologisch reizen doe je met deze milieuvriendelijke vliegmaatschappijen

Als je op reis gaat, dan denk je vaak maar aan één ding: ontspannen. En gelijk heb je! Iedereen heeft af en toe behoefte aan een welverdiende vakantie om eens te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en helemaal tot rust te komen tijdens een ontspannende vakantie. Maar toch zou je tijdens het reizen nog met één iets rekening moeten houden: het milieu. Waar veel mensen niet aan denken bij het boeken van een vlucht of een reis of tijdens het reizen zelf, is de impact die hun reis zal hebben op het milieu.

Denk maar eens aan de afstand die je vliegtuig zal afleggen om je eindbestemming te bereiken. Misschien moet je eenmaal ter plaatse ook nog een tijdje rijden met het lokale openbaar vervoer om zo je hotel te bereiken. Daar aangekomen staat de huurauto klaar om tijdens je verblijf af en toe eens een rondritje te maken om zo de omgeving te verkennen. Allemaal zeer leuk, maar alle vervoersmiddelen hebben een directe impact op het milieu. Toch kun je je steentje bijdragen, ook al heb je een lange vlucht voor de boeg.

Heel veel vliegtuigmaatschappijen hebben tegenwoordig hun verantwoordelijkheid genomen om zo hun aandeel in de klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken. Verschillende vliegtuigmaatschappijen zoals bijvoorbeeld het Nederlandse KLM hebben al aangegeven om binnenkort gebruik te maken van andere soorten brandstof zoals biobrandstof.

Lufthansa

De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa is één van de pioniers betreffende ecologisch reizen. Al sinds de jaren ’70 is Lufthansa op zoek naar manieren om hun bijdrage te leveren. Zo heeft Lufthansa de bedoeling om tenminste 10% van alle brandstof die ze nodig hebben te winnen uit natuurlijke bronnen, met andere woorden bio-brandstof dus.

EasyJet

De lowbudget maatschappij EasyJet komt regelmatig negatief in het nieuws, maar behoort eigenlijk tot de milieuvriendelijke vliegtuigmaatschappijen. Zo heeft de maatschappij andere motoren onder de Airbus A319 geïnstalleerd om de uitstoot van schadelijke gassen met maar liefst 25% te verminderen. Per vliegtuig wordt er ongeveer 200 ton aan CO2 minder per jaar uitgestoten.

Virgin Airlines

Dat Virgin Airlines een koploper is, blijkt uit het feit dat het de eerste vliegtuigmaatschappij was die een vlucht met een Boeing 747 uitvoerde waarbij de brandstof bestond uit een mengeling van 20% bio-brandstof. De andere 80% was de gekende brandstof kerosine. Maar Virgin Airlines gaat nog een stap verder en gebruikt een deel van hun winst voor het onderzoek en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *