Waarom moeten we met z’n allen duurzaam reizen?

We gaan het niet onder stoelen of banken steken, maar reizen is gewoon fantastisch. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen staat reizen gelijk aan het beleven van onvergetelijke ervaringen die je nooit meer zal meemaken. Je leert nieuwe mensen kennen, je leert nieuwe culturen en gewoontes kennen en je leert bovendien ook jezelf kennen.

Maar reizen heeft niet alleen positieve effecten, helaas heeft het ook enkele negatieve effecten. Wie veel op reis gaat, zorgt er rechtstreeks voor dat de opwarming van de aarde nog net een stukje sneller gaat, jammer genoeg…

Duurzaam reizen is de toekomst

Omdat reizen erg leuk is en je het moeilijk niet meer kan doen omwille van de negatieve effecten dat het teweegbrengt op de natuur en de lokale culturen, hecht ik enorm veel belang aan duurzaam reizen.

Wat is duurzaam reizen?

Voor heel veel mensen zal duurzaam reizen misschien heel onbekend zijn, maar toch kun je er sneller aan deelnemen dan dat je misschien denkt. Wanneer je duurzaam gaat reizen, dan ga je eigenlijk reizen terwijl je ook rekening houdt met het milieu en de omstandigheden waarin bepaalde mensen leven. Op die manier zorg je er voor dat ook de generaties die na ons komen net als ons kunnen genieten van al het moois dat de planeet aarde te bieden heeft.

Waarom duurzaam reizen?

Samen verbruiken we allemaal enorm veel energie. Het verbruik van energie zorgt voor de uitstoot van CO². De uitstoot van CO² heeft dan weer als gevolg dat het klimaat gaat veranderen. Denk maar aan het smelten van het ijs, het stijgen van de zeeniveau, …

Samen zorgen we er al voor dat we enorm veel CO² uitstoten. Als we dan nog eens op reis gaan met de auto of het vliegtuig, dan stoten we extra veel CO² uit, terwijl dit eigenlijk te vermijden is.

Enkele handige tips om je steentje bij te dragen en ecologisch te reizen vind je terug op de website van het WWF.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *